Kunst er et meget vidt begreb, men kunst har oftest det fællestræk, at det skal sige noget om noget, samtidig med at det siger noget om os selv, og det kan af sådanne definitioner være svært ved at vide, hvor grænsen mellem kunst og ikke-kunst går.
Dette gælder også madkunst, hvor spørgsmålet kommer om det er hele oplevelsen; altså kombinationen af eksperimenterende ingredienser, der bringer lugtesansen på arbejde og senere smagssansen, eller er det anretningen, der skal have et visuelt touch, der minder om billederne og skulpturerne, der er rundt omkring.
Sommerligt event
Fordi mad med mange farver oftest hører sommeren til, så kan man være fristet til at bruge særligt denne årstid på et potentielt mad-event, hvor man kan opleve en kombination af underlige smagsprøver; en form for performance kunst, om man vil.
Man kan forestille sig et setup ude ved noget natur, så man også får en stemning med, hvor man har grille stående omkring de givende kunstnere. Duften fra grillen vil reklamere for evented, og man kan samtidig opstille nogle charbroil reservedele, der ligeledes er stillet i en særlig form, der passer både til eventet, men som samtidig kan påvirke folk til at ville prøve lignende derhjemme med redskaber af samme art.
Inspiration er vigtigt
Ligesom kunstneren skal være inspireret til at kunne fremvise sine talenter, så er det også en ekstra sejr, hvis kunstneren på en måde kan videregive denne ekstra vinkel på at stå ved en grill og kombinere råvarer til noget, der måske ikke altid vil smage godt, men som i stedet vil sende folk ud på en uventet oplevelse, nøjagtigt som vi kender det med alverdens andre kunsttyper.
Ved at lave de uvane kombinationer kan man både være heldig at det smager og tilfredsstiller, men om ikke andet kan det vække en større samtale blandt folk, hvor de vil diskutere, hvad der virker, hvad der var for meget, og dette gør, at kunstværket får lov at sidde længere i gæsternes tanker, ja endda måske gennem resten af deres besøg på galleriet.