5 måder du kan sælge din kunst

5 måder du kan sælge din kunst

Er du kunstner, og vil du gerne i gang med at tjene penge på din kunst, kan du faktisk relativt nemt komme det. Herunder har vi samlet fem gode tips til dig, der gerne vil i gang med at sælge sin kunst.

Tager du rundt i landet og laver din kunst, så kan du altid se mobildækning her, hvis det bliver nødvendigt.

Lav din egen hjemmeside

Din første mulighed er at lave din egen hjemmeside eller webshop, hvor du kan sætte dine værker til salg. På den måde kan din side blive fundet af potentielle kunder fra Google, folk kan se dine værker, og de kan betale for dem her og nu, hvis de gerne vil købe dem.

Oplever du på et tidspunkt problemer med selv at få forbindelse til din hjemmeside via din mobil, kan du tjekke dækningskort Telenor her og se, om du er et sted, hvor der er forbindelse eller ej.

Sælg det på Facebook

Et andet godt sted at sælge din kunst er på Facebook, eller eventuelt på Instagram hvis du har lyst og mulighed for det. Du kan enten gøre det via din egen profil ved at lægge billeder op af værker, du har lavet, eller du kan lave en officiel profil for din kunstneriske virksomhed.

Det kan være, der er mange i dit netværk, der gerne vil støtte op om dig og din kunst, og så er det jo bare med at lægge tilbuddet op til dem.

Få det udstillet i et galleri

Du kan også vælge at gå en helt anden vej og få dine værker udstillet i et galleri. Hvis det ikke er en mulighed, kan du vælge at lave dit eget galleri og udstillet dine værker selv.

Du kan også vælge at tilbyde plads til andre kunstnere i samme ombæring. Så kan de evt. også være med til at betale for leje af galleriet, hvis det bliver nødvendigt for dig. Så kan du invitere alle til at komme og kigge og evt. købe dine værker, hvis de har lyst.

Bliv støttet af fans

En alternativ måde at tjene penge på som kunstner er ved at blive støttet af dine fans. Der er mange kunstnere, der har en fanskare, der hver måned betaler et lille beløb for at støtte op om projekterne.

Det kan blandt andet være via Twitch, Patreon eller i Danmark 10er, som efterhånden er blevet ret populære løsninger.

Sæt det på auktion

Sidst, men ikke mindst, kan du også vælge at sætte dine værker på auktion, hvis du mener, der er en reel mulighed for, at det kan blive solgt på den måde. Der er flere auktioner i Danmark og i udlandet, der glædeligt vil sælge kunst.

Det kan dog kræve noget held at få sine ting solgt på en auktion, men det kan for mange også være den helt rette løsning.

Så kast dig over den mulighed, der passer bedst til dig og dit virke som kunstner. Der er frit valg på alle hylder.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.